ARENA DENTAL KLINIEK BLOG

Basis van Tandimplantaten: DE EERSTE STAP NAAR EEN BLIJVENDE GLIMLACH

Tandimplantaten zijn niet alleen een geavanceerde technologische oplossing voor het vervangen van verloren tanden, maar ook de sleutel tot het terugbrengen van een glimlach die een leven lang meegaat. De eerste stap naar een blijvende glimlach begint met een consult met ervaren professionals die u door het proces zullen leiden en u gepersonaliseerde zorg zullen bieden. Als u droomt van een perfecte glimlach en een verbeterde levenskwaliteit, kunnen tandimplantaten precies zijn wat u nodig heeft.

AUTEUR

Arena Dental kliniek

Een mooie en gezonde glimlach speelt een belangrijke rol in ons leven. Naast de esthetiek van de glimlach, die van groot belang is als het gaat om de indruk die iemand maakt, is het ook belangrijk om te kijken naar de functionele kant van gezonde tanden. In situaties waarin patiënten worden geconfronteerd met tandverlies, zien ze dit vaak als een onoplosbaar probleem dat moet worden geaccepteerd, in plaats van een situatie die heel goed op te lossen is. Moderne tandheelkundige technologieën bieden een revolutionaire oplossing die niet alleen de functie van verloren tanden vervult, maar ook op een volledig onopvallende manier leegtes opvult, waardoor een duurzame en gezonde glimlach ontstaat - we hebben het over tandimplantaten.

2.png

Wat zijn tandimplantaten eigenlijk?

Tandimplantaten zijn een revolutionaire tandheelkundige innovatie die patiënten een permanent en esthetisch bevredigende oplossing biedt voor het vervangen van verloren of beschadigde tanden. De basisstructuur van een tandimplantaat bestaat uit drie essentiële delen:

  1. Implantaat:

Het implantaat vormt het hart van dit proces. Gemaakt van biocompatibel titanium, wordt dit onderdeel rechtstreeks in de kaak geplaatst. Naast zijn uitzonderlijke biocompatibiliteit maakt titanium een geleidelijke integratie met het omliggende bot mogelijk. Dit cruciale proces, bekend als osseointegratie, resulteert in een stevige verbinding tussen het implantaat en het bot, wat een stabiele basis biedt voor de opbouw. In onze kliniek vindt u premium implantaten van het merk Straumann en standaard implantaten van het merk MIS. Meer over soorten tandimplantaten kunt u hier lezen.

2. Abutment (opbouw):

Na een succesvolle osseointegratie wordt een opbouw geplaatst, waarmee het implantaat wordt verbonden met een abutment. De opbouw is een structuur die boven de tandvleeslijn uitsteekt en dient als platform voor het plaatsen van een prothetische tand. Het abutment maakt nauwkeurige positionering van de opbouw mogelijk, waardoor een verbindingsstuk ontstaat tussen het titanium implantaat en het prothetische gedeelte.

3. Prothetische vervanging (tandkroon):

Wanneer het implantaat en de opbouw zijn geplaatst, is het tijd om de prothetische vervanging, oftewel tandkronen, te plaatsen. Tandkronen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, en na het kiezen van het beste type voor u, wordt de tandkroon aangepast aan de kleur, vorm en grootte van de overgebleven tanden, waardoor een uitzonderlijk natuurlijke uitstraling wordt verkregen.

Procedure voor plaatsing

Gratis eerste consult

Een gratis eerste consult is het startpunt van het proces voor het inbrengen van titanium tandimplantaten. Specialisten analyseren grondig de tandheelkundige toestand, beoordelen de gezondheid van de overgebleven tanden en identificeren de behoeften aan eventuele aanvullende ingrepen, zoals het trekken van tanden die onherstelbaar beschadigd zijn. Tegelijkertijd wordt de kwaliteit van het bot beoordeeld om de geschiktheid voor het plaatsen van implantaten te bepalen.

Chirurgische ingreep

Na een grondige analyse omvat de tweede stap een chirurgische ingreep voor het plaatsen van implantaten. Voordat de ingreep begint, krijgt u lokale verdoving en zult u geen pijn voelen. Het inbrengen van één implantaat duurt ongeveer 15 minuten en gebeurt door een titanium schroef in het kaakbot te plaatsen. Direct na de ingreep krijgt u antibiotica en pijnstillers, en kunt u normaal functioneren.

Proces van integratie van implantaten met bot

Na een succesvolle chirurgische ingreep is de derde stap het proces van integratie van implantaten met het bot. Deze cruciale periode duurt minstens drie maanden, waarin het belangrijk is om regelmatige mondhygiëne te handhaven. Dit omvat regelmatig tanden poetsen 's morgens en' s avonds, het gebruik van interdentaalborstels en mondspoeling. Na de ingreep zullen we u speciale producten aanbevelen voor postoperatieve zorg en professioneel onderhoud van mondhygiëne, samen met regelmatige controles.

Plaatsen van de opbouw

Na het vastgroeien zullen we de prothetische vervanging, oftewel tandkronen, inbrengen, die we maken volgens de hoogste kwaliteitsnormen en waarop we meerjarige garantie bieden.

4.png

Voordelen van het plaatsen van tandimplantaten in de Arena Dental-kliniek

Tandimplantaten bieden een revolutionair alternatief voor het vervangen van verloren tanden, en de voordelen van deze oplossing reiken verder dan alleen het esthetische aspect. Hier zijn de belangrijkste voordelen van het kiezen voor deze tandheelkundige oplossing!

Gedetailleerde consultaties met de chirurg voorafgaand aan de ingreep. Uw veiligheid en vertrouwen hebben onze prioriteit. Voorafgaand aan de ingreep bieden we gedetailleerde consultaties met ervaren chirurgen. Deze persoonlijke benadering stelt patiënten in staat om vragen te stellen, hun wensen te uiten en een duidelijk beeld te krijgen van het behandelingsplan. De geïndividualiseerde aanpak zorgt ervoor dat elke stap wordt aangepast aan uw behoeften, en garandeert dat u zich volledig geïnformeerd en comfortabel voelt gedurende het hele proces.

Snelle en pijnloze procedure in een modern uitgeruste gespecialiseerde praktijk. Dankzij geavanceerde technologieën en een ervaren team van experts wordt de ingreep snel, efficiënt en pijnloos uitgevoerd. We zijn toegewijd aan het creëren van een prettige omgeving die stress en angsten van patiënten vermindert, zodat ze zich veilig en ontspannen voelen, net als thuis!

Topzorg en kwaliteitsmaterialen tegen betaalbare prijzen. Onze missie is om hoogwaardige diensten aan te bieden tegen betaalbare prijzen, waardoor patiënten toegang krijgen tot eersteklas tandheelkundige zorg zonder grote financiële lasten.

Levenslange garantie op tandimplantaten. Uw veiligheid en lange termijn tevredenheid zijn van groot belang. We staan achter ons werk en bieden levenslange garantie op tandimplantaten. Deze garantie weerspiegelt ons sterke vertrouwen in de hoge standaard van onze diensten, waardoor patiënten extra zekerheid krijgen.

Plaatsing volgens de hoogste normen (ISO 9001:2015-certificaat). Onze toewijding aan kwaliteit is zichtbaar in elke fase van het proces. We hebben het certificaat ISO 9001:2015, wat betekent dat onze praktijk voldoet aan de hoogste internationale normen. Dit certificaat zorgt ervoor dat patiënten kunnen vertrouwen op de plaatsing van hun tandimplantaten volgens de hoogste normen van excellentie.

Professionele ondersteuning voor, tijdens en na de ingreep. Uw vertrouwen in ons team heeft betrekking op alle fasen van het proces. We bieden professionele ondersteuning voor, tijdens en na de ingreep. Ons deskundige team is toegewijd aan uw algehele mondgezondheid en welzijn. Stel gerust vragen, deel uw zorgen - we zijn hier om u te ondersteunen en zekerheid te bieden gedurende uw hele reis naar een stralende glimlach.

3.png

Tandimplantaten zijn niet alleen een geavanceerde technologische oplossing voor het vervangen van verloren tanden, maar ook de sleutel tot het terugbrengen van een glimlach die een leven lang meegaat. De eerste stap naar een blijvende glimlach begint met een consult met ervaren professionals die u door het proces zullen leiden en u gepersonaliseerde zorg zullen bieden. Als u droomt van een perfecte glimlach en een verbeterde levenskwaliteit, kunnen tandimplantaten precies zijn wat u nodig heeft.

Als u vragen heeft of wilt praten over opties voor het aanpakken van uw probleem met een tandeloze kaak, neem dan vandaag nog contact met ons op via telefoonnummer 0032 486470346, e-mail info@arenadental.be of door het invullen van het contactformulier onder deze blog. Neem contact met ons op - uw nieuwe glimlach wacht op u!

Boek een gratis onderzoek!

Gelieve de onderstaande velden in te vullen zodat we uw afspraak kunnen inplannen. Uw afspraak omvat een gratis onderzoek door een specialist, overleg met een tandarts, een persoonlijk behandeladvies dat aan al uw tandheelkundige behoeften voldoet en een prijsopgave die past bij uw budget.

Lees voordat u uw persoonsgegevens indient eerst ons privacybeleid en maak uzelf vertrouwd met de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens en welke rechten wij u verlenen.

Laatste blog post

Waarom esthetische gezichtsbehandelingen in een tandheelkundige kliniek?

Lees meer
Lees meer

Bloedend tandvlees - toeval of een reden voor zorgen?

Lees meer
Lees meer