ARENA DENTAL KLINIEK BLOG

Een merk van tandheelkundige implantaten kiezen: beïnvloedt de beslissing de mondgezondheid van de patiënt?

Als het gaat om het vervangen van verloren tanden, zijn tandheelkundige implantaten de gouden standaard geworden. Ze hebben het vermogen om de glimlach en het zelfvertrouwen van patiënten te herstellen en tegelijkertijd een permanente en functionele vervanging te bieden voor natuurlijke tanden. Maar de vraag rijst: is de keuze van het merk tandheelkundig implantaat echt belangrijk? In deze blogpost gaan we dieper in op dit onderwerp, waarbij we standaardimplantaten van het merk MIS vergelijken met implantaten van het premiummerk Straumann, zodat u vertrouwen kunt hebben in uw beslissing over uw mondgezondheid.

AUTEUR

Arena Dental kliniek

Voordat we merken moeten overwegen, is het belangrijk om te begrijpen hoe belangrijk tandheelkundige implantaten zijn voor de mondgezondheid. Tandverlies, hetzij als gevolg van letsel, tandvleesaandoeningen of andere redenen, kan een ernstige impact hebben op de algehele mondgezondheid. In dergelijke situaties worden tandheelkundige implantaten een sleutelfactor bij het behoud en het verbeteren van de mondgezondheid.

Een van de belangrijkste voordelen van tandheelkundige implantaten is het behoud van kaak en botdichtheid. Tandverlies kan leiden tot kaakbeen verplaatsing, wat ernstige implicaties heeft voor de vorm van het gezicht en de functionaliteit van de resterende tanden. Om de kaakbot structuur te behouden, simuleren tandheelkundige implantaten de wortels van verloren tanden en herstellen ze de functionaliteit in de mondholte. Tandverlies kan het aanzienlijk moeilijker maken om voedsel te kauwen en woorden te zeggen, die een negatieve invloed kunnen hebben op het dagelijks leven. Implantaten stellen patiënten in staat om verschillende voedingsmiddelen te eten en met duidelijkheid te spreken, waardoor hun kwaliteit van leven wordt verbeterd.

Ook beschermen tandheelkundige implantaten de resterende tanden, terwijl andere tandvervangingsmethoden, zoals bruggen, slijpen en beschadigen van gezonde tanden vereisen om een ​​goede plaatsing te garanderen.

Blog header (21)

Wat is het verschil tussen standaard en premium implantaatoplossingen?

Beide soorten tandheelkundige implantaten zijn vergelijkbaar en we kunnen niet zeggen dat er grote verschillen zijn of dat het ene type tandheelkundige implantaat niet heeft wat het andere heeft, en omgekeerd.

Bij het overwegen van standaardimplantaten biedt het MIS -merk verschillende belangrijke voordelen waarvoor ze bekend zijn:

  • Betaalbaarheid: MIS -implantaten zijn betaalbaarder in vergelijking met premiumopties, waardoor ze een betere optie zijn voor patiënten die op zoek zijn naar een efficiënte en functionele oplossing.
  • Betrouwbaarheid: MIS heeft een langdurige reputatie in de tandheelkunde. Hun implantaten zijn betrouwbaar en van hoge kwaliteit gebleken.
  • Snelle beschikbaarheid: standaard mis -implantaten zijn vaak beschikbaar in veel tandheelkundige klinieken, waardoor de wachttijden van de patiënt worden verminderd.

Aan de andere kant staan ​​premium straumann merkimplantaten bekend om:

  • Materialen van topkwaliteit: Straumann -implantaten zijn gemaakt van titanium en staan ​​bekend om hun hoge zuiverheid, die de duurzaamheid en weerstand van de implantaten waarborgen.
  • Esthetische waarde: Straumann -implantaten zijn ontworpen om perfect bij uw tanden te passen, wat een uiterst natuurlijk uiterlijk biedt.
  • Langetermijninvesteringen: premium-implantaten bieden vaak op lange termijn veiligheid en patiënttevredenheid.

Grotere precisie: met premium implantaten geeft de fabrikant een grotere garantie met betrekking tot de precisie van de verwerking van het implantaat, zowel het oppervlak als de exacte dimensies, evenals de kwalitatieve stabiliteit van het materiaal.

44

Hoe kies ik het juiste implantaatmerk?

Bij het kiezen van een merk van tandheelkundige implantaten is het belangrijk om aandacht te schenken aan de volgende factoren:

Financieel aspect: uw budget speelt een sleutelrol bij het kiezen van een implantaat. Overweeg uw financiële opties en vind een saldo tussen prijs en kwaliteit.

Persoonlijke voorkeuren: Als uiterlijk voor u uiterst belangrijk is, kunnen premium implantaten een betere keuze zijn. Als u op zoek bent naar functionaliteit en duurzaamheid, zijn standaardimplantaten perfect acceptabel.

Overleg met een tandarts: uw tandarts is uw beste adviseur. Ze zullen uw mondgezondheid, behoeften en voorkeuren beoordelen om de beste keuze aan te bevelen.

Wat belangrijk is om te benadrukken, is dat beide soorten tandheelkundige implantaten extreem biocompatibel zijn, wat betekent dat ze gemakkelijk samensmelten met de kaakbeen en zich gedragen als een natuurlijke tand.

Bovendien bieden we bij de arena -tandheelkundige polyclinic een levenslange garantie op het geïnstalleerde tandheelkundige implantaat, zodat onze patiënten zichzelf veilig in handen van onze tandartsen kunnen laten en volledig vertrouwen kunnen geven.

Het kiezen van een merk voor tandheelkundige implantaten kan een aanzienlijke invloed hebben op uw mondgezondheid en algehele kwaliteit van leven. Ongeacht of u standaard MIS -merkimplantaten of Premium Straumann -merkimplantaten kiest, is het belangrijk om uw behoeften en budget te begrijpen.

Uw mondgezondheidsbeslissing moet gebaseerd zijn op individuele voorkeuren en het professionele advies van uw tandarts. Een gekwalificeerde tandarts en de juiste implantaatzorg zijn de sleutel tot een succesvol implantaatproces, ongeacht het merk dat u kiest.

We zullen u heel graag adviseren over het type implantaat dat het beste voor u is, dus neem contact met ons op en we plannen een gratis onderzoek en overleg dat het beste bij u past!

43

Boek een gratis onderzoek!

Gelieve de onderstaande velden in te vullen zodat we uw afspraak kunnen inplannen. Uw afspraak omvat een gratis onderzoek door een specialist, overleg met een tandarts, een persoonlijk behandeladvies dat aan al uw tandheelkundige behoeften voldoet en een prijsopgave die past bij uw budget.

Lees voordat u uw persoonsgegevens indient eerst ons privacybeleid en maak uzelf vertrouwd met de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens en welke rechten wij u verlenen.

Laatste blog post

Waarom esthetische gezichtsbehandelingen in een tandheelkundige kliniek?

Lees meer
Lees meer

Bloedend tandvlees - toeval of een reden voor zorgen?

Lees meer
Lees meer