Wat zijn de tandkronen en waarvoor dienen ze?

Tandkronen, ook wel fineren genoemd, zijn prothetische oplossingen die een tandkroon gedeeltelijk of volledig vervangen. Ze herstellen de volledig natuurlijke vorm van esthetisch onaantrekkelijke tanden, evenals de functie van beschadigde tanden.

Tanden die grote cariës hadden en endodontisch behandelde tanden hebben meestal na de behandeling grote schade, daarom is het goed om ze te beschermen met kronen. Ze worden permanent gefixeerd aan een geslepen tand of tandimplantaat. Als esthetische oplossing kunnen kronen tanden die gedraaid of gebogen zijn, een nieuwe vorm geven.

Voor wie zijn tandkronen de beste oplossing?

Tandkronen zijn ideaal voor volwassen patiënten die:

  • tanden hebben die gebroken of verzwakt zijn, of die niet meer functioneel of esthetisch aantrekkelijk zijn
  • extra bescherming en versterking van een beschadigde tand nodig hebben na behandeling van de wortelkanalen (endodontische behandeling), om verdere schade te voorkomen

Tandkronen worden ook vaak geïmplanteerd bij patiënten wiens tanden te beschadigd zijn om te worden gevuld, maar ook bij patiënten die een kromme of gebogen tand esthetisch willen corrigeren.

Boek een gratis onderzoek

Soorten tandkronen

Volledig porseleinen kronen

Zirkonium-porseleinen kronen

Metaal-porseleinen kronen

Hoe ziet het implantatieproces van de kroon eruit?

Voor het plaatsen van een tandkroon is het eerst nodig om de bestaande tand te boren zodat de nieuwe tandkroon erop kan worden gezet of het verloren of kapotte onderdeel kan worden vervangen. De implantatie van een tandkroon is ook een integraal onderdeel van het proces van het installeren van tandheelkundige implantaten, waarbij de kroon op het eerder geïnstalleerde implantaat wordt gezet.

Voor het plaatsen van een tandkroon is het eerst nodig om de bestaande tand te boren zodat de nieuwe tandkroon erop kan worden gezet of het verloren of kapotte onderdeel kan worden vervangen. De implantatie van een tandkroon is ook een integraal onderdeel van het proces van het installeren van tandheelkundige implantaten, waarbij de kroon op het eerder geïnstalleerde implantaat wordt gezet.

01

Voordelen van krooninstallatie in ARENA-polikliniek

  • Individueel behandelplan op basis van uw tandheelkundige toestand en financiële mogelijkheden
  • Snelle en nauwkeurige productie van alle soorten kronen met behulp van moderne technologie
  • Complete service op één plek, met een eigen diagnostisch centrum en gedigitaliseerd tandtechnisch laboratorium
  • Gegarandeerde biocompatibiliteit, functionaliteit en natuurlijk uiterlijk van tanden, met behulp van hoogwaardige materialen
  • Professionele consulten en ondersteuning gedurende het hele proces en de therapie
  • Garantie van uw volledige tevredenheid over de service en als resultaat een mooie, veranderde glimlach

Resultaten na het plaatsen van een kroon

Door de plaatsing van een kroon krijgt u een volledig natuurlijke vorm van de tanden en herstelt u de normale kauwfunctie. Met de juiste hygiëne en regelmatige controles kunnen kronen meer dan tien jaar meegaan.

Boek een gratis onderzoek!

Gelieve de onderstaande velden in te vullen zodat we uw afspraak kunnen inplannen. Uw afspraak omvat een gratis onderzoek door een specialist, overleg met een tandarts, een persoonlijk behandeladvies dat aan al uw tandheelkundige behoeften voldoet en een prijsopgave die past bij uw budget.

Lees voordat u uw persoonsgegevens indient eerst ons privacybeleid en maak uzelf vertrouwd met de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens en welke rechten wij u verlenen.

Veelgestelde vragen over tandkronen

Welke producten moet ik gebruiken om tandkronen te verzorgen?

Zijn tandkronen een langdurige oplossing voor tanden?

Zijn porseleinen facings beter?

Een deel van mijn centrale snijtand is afgebroken, wat zijn de mogelijke oplossingen?

Wat als mijn tandkroon breekt?

Welk materiaal moet ik kiezen als ik bruxisme heb?

Google beoordelingen

4.8

410 Beoordelingen