Wat is orthodontie en wat is het doel?

Orthodontie is een tak van de tandheelkunde die zich bezighoudt met het rechtzetten van de tanden en het uitlijnen van de kaak. Het doel van orthodontie is niet puur cosmetisch - het is bedoeld om pijnlijke positioneringsproblemen en onregelmatigheden van het kauwsysteem op te lossen. Een orthodontische behandeling is niet meer de luxe die het ooit was. Tegenwoordig is het een algemeen toegankelijke, noodzakelijke behandeling die niet over het hoofd mag worden gezien.

Wie heeft een orthodontische behandeling nodig?

De meerderheid van de orthodontische patiënten zijn adolescenten met scheve of niet goed uitgelijnde tanden. Orthodontie is er echter voor alle patiënten die niet tevreden zijn met hun glimlach of de gezondheid van hun tanden. Kandidaten voor vaste orthodontie zijn mensen ouder dan 13 jaar, terwijl kandidaten voor uitneembare orthodontie ook jonger dan 13 kunnen zijn.

Boek een gratis onderzoek

Soorten orthodontische behandelingen en beugels

Vaste beugel (vaste orthodontie)

Uitneembare beugels (losse orthodontie)

Retentiebeugels

Onzichtbare beugels voor boven- en ondertanden (clear aligner)

Het doel van orthodontie is niet puur cosmetisch - het is bedoeld om pijnlijke positioneringsproblemen en onregelmatigheden van het kauwsysteem op te lossen. Een orthodontische behandeling is niet meer de luxe die het ooit was. Tegenwoordig is het een noodzakelijke behandeling die niet over het hoofd mag worden gezien.

Tina Rumoh Pernar

  • PLAATSING VAN VASTE EN UITNEEMBARE BEUGELS
  • PLAATSING VAN RETENTIEBEUGELS EN PERSOONLIJKE BEHANDELINGSPLANNEN

Hoe ziet een orthodontische behandeling eruit?

De voorbereiding op een orthodontische behandeling begint met een uitgebreid onderzoek door een van onze orthodontisten. Na het onderzoek zal uw orthodontist een diagnose stellen en de beste manier van handelen aanbevelen, zodat we uw tanden in de optimale positie voor uw gezicht en wensen brengen.

De voorbereiding op een orthodontische behandeling begint met een uitgebreid onderzoek door een van onze orthodontisten. Na het onderzoek zal uw orthodontist een diagnose stellen en de beste manier van handelen aanbevelen, zodat we uw tanden in de optimale positie voor uw gezicht en wensen brengen.

01

Boek een gratis onderzoek!

Gelieve de onderstaande velden in te vullen zodat we uw afspraak kunnen inplannen. Uw afspraak omvat een gratis onderzoek door een specialist, overleg met een tandarts, een persoonlijk behandeladvies dat aan al uw tandheelkundige behoeften voldoet en een prijsopgave die past bij uw budget.

Lees voordat u uw persoonsgegevens indient eerst ons privacybeleid en maak uzelf vertrouwd met de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens en welke rechten wij u verlenen.

Veelgestelde vragen over orthodontie

Hoelang duurt een orthodontische behandeling?

Wanneer draagt u een uitneembare beugel?

Welk type vaste beugel moet ik kiezen?

Wat is de beste oplossing bij een scheve beet?

Hoelang moet ik een retentiebeugel dragen?

Wat is het verschil tussen een retentiebeugel en een gewone beugel?

Moet ik alle rotte tanden laten herstellen voordat ik een orthodontische behandeling krijg?

Google beoordelingen

4.8

410 Beoordelingen