ARENA DENTAL KLINIEK BLOG

Waarom kost ALL-ON-4 zoveel?

De ALL-ON-4 methode is een van de duurdere behandelingen in tandheelkundige klinieken, waarmee we volledige tandeloosheid behandelen en patiënten een volledige set tanden en een levenslange oplossing bieden. Vaak vragen patiënten ons waarom ALL-ON-4 zo duur is en wat de prijs rechtvaardigt. Vandaag zullen we proberen uit te leggen wat er schuilgaat achter de zo hoge prijs van de ALL-ON-4 procedure.

AUTEUR

Ivor Sokolić dr.med.dent.

Wat zijn de voordelen van de ALL-ON-4 methode?

Voordat we ingaan op de financiële aspecten, is het belangrijk om de methode zelf en de voordelen ervan te begrijpen. ALL-ON-4 is de meest effectieve en gebruikelijke tandheelkundige oplossing voor volledige tandeloosheid. "All-on-4" betekent letterlijk "alles op vier", en verwijst naar de plaatsing van een vaste tandbrug (met alle tanden) op vier implantaten, in één of beide kaakdelen. De geplaatste tandimplantaten fungeren als dragers en de prothese in de vorm van een vaste tandbrug wordt erop geplaatst en permanent bevestigd.

Als patiënten bij ons komen met het probleem van volledige tandeloosheid, gedeeltelijke tandeloosheid waarbij tanden niet geschikt zijn voor een prothese, of gevorderde parodontitis waarbij alle tanden moeten worden verwijderd, dan is onze keuze juist de ALL-ON-4 methode. Deze methode is zeer populair vanwege het succes ervan in het bieden van stabiliteit, functionaliteit en esthetiek aan patiënten, en het behoort tot de top van de beste tandheelkundige oplossingen, zelfs wat betreft de levensduur van de glimlach!

Stabiliteit en functionaliteit

De ALL-ON-4 methode biedt buitengewone stabiliteit en functionaliteit. Het plaatsen van vier tandimplantaten op optimale posities in de kaak zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de belasting op de implantaten. Deze balans zorgt voor een stevige bevestiging van de brug, waardoor patiënten normaal kunnen kauwen en genieten van dagelijkse activiteiten zonder angst voor tandbeweging. Aangezien onze tandartsen de tandbrug permanent aan de implantaten bevestigen, hebben patiënten geen behoefte of mogelijkheid om de brug zelf te verwijderen, maar als dat nodig is, kan de patiënt altijd bij ons langskomen en zullen wij het voor hen doen.

Iskustvo_naseg_pacijenta_9.png

Hoge esthetiek van de glimlach

Een van de belangrijkste doelen van de ALL-ON-4 methode is om patiënten een natuurlijke en esthetisch aantrekkelijke glimlach te bieden. De brug of prothese die op de implantaten wordt geplaatst, wordt op maat gemaakt volgens de individuele behoeften van de patiënt en aangepast aan de kleur, vorm en grootte van natuurlijke tanden. Deze aanpak zorgt ervoor dat de glimlach past bij het uiterlijk van het gezicht en geeft patiënten vertrouwen en zelfvertrouwen in hun dagelijkse interactie met anderen.

Levenslange oplossing Wat betreft duurzaamheid kunnen we zeggen dat de ALL-ON-4 methode een van de beste diensten is als het gaat om duurzaamheid en langdurigheid. Om ervoor te zorgen dat de glimlach met deze methode zo lang mogelijk meegaat, zelfs een leven lang, is het belangrijk om een goede mondhygiëne serieus te nemen. Onze artsen geven altijd gedetailleerde instructies voor het juiste behoud van de mondgezondheid aan het einde van de behandeling, en als u zich hieraan houdt en regelmatig jaarlijkse controles bijwoont, zullen de resultaten uitstekend zijn!

Herstel van zelfvertrouwen.

Tandverlies kan een negatieve invloed hebben op het zelfvertrouwen van de patiënt. De ALL-ON-4 methode stelt patiënten in staat om hun glimlach en zelfvertrouwen te herstellen. Met een vernieuwde glimlach die er natuurlijk uitziet en de functionaliteit die deze methode biedt, kunnen patiënten zich zelfverzekerd voelen over hun uiterlijk en terugkeren naar normale activiteiten zonder beperkingen.

Wat is de werkelijke prijs van de ALL-ON-4 methode?

De prijs van de ALL-ON-4 procedure vanaf €7.346 en is afhankelijk van de dentale situatie van de patiënt, het aantal geïmplanteerde implantaten en het individuele behandelplan, implantatie en de complexiteit van de ingreep.

Bijvoorbeeld, als een patiënt ons bezoekt met een versleten losse prothese en er zijn geen tanden aanwezig in zijn/haar kaak bij aankomst, en er is geen aanvullende behandeling of tandextractie nodig, dan wordt de ingreep direct uitgevoerd en wordt de prijs van de tandextractie bijvoorbeeld van de totale kosten afgetrokken.

Aan de andere kant, als een patiënt ons bezoekt met een versleten vaste ALL-ON-4 constructie en de juiste implantologie-kaart (certificaat van het merk en model van de implantaten) heeft, dan wordt er geen kosten in rekening gebracht voor het plaatsen van de implantaten.

Elke zaak is individueel en verschilt van patiënt tot patiënt. Maar er is een manier waarop de patiënt vóór de behandeling kan achterhalen wat de exacte kosten van de volledige behandeling zouden zijn, van begin tot eind, en dat is door middel van een gratis eerste consult. We geven elke patiënt de mogelijkheid om ons te bezoeken voor een eerste consult, waarbij we volledig gratis gedetailleerde consultaties met de arts, veel advies, een volledige analyse van de huidige tandheelkundige toestand van de patiënt en het opstellen van een behandelplan mogelijk maken. Na het gratis eerste consult krijgt de patiënt voldoende tijd om te beslissen of hij/zij de behandeling wil starten of niet. Als de patiënt besluit geen behandeling te ondergaan, hoeft hij/zij toch niets te betalen. Maar als hij/zij ervoor kiest om een nieuwe glimlach bij ons te krijgen, zoeken we de eerste beschikbare afspraak en beginnen we aan de reis naar een nieuwe glimlach!

Iskustvo_naseg_pacijenta_7.png

Wat omvat de ALL-ON-4 methode en waarom is de totale prijs zo hoog?

De ALL-ON-4 methode is een van de duurdere procedures, maar achter de prijs schuilt iets wat onbetaalbaar is, namelijk een levenslange oplossing voor alle tandproblemen, levenslange verlichting van tandpijn en het herstellen van een stralende glimlach. Onze patiënten die voor deze methode hebben gekozen, zeggen vaak dat het gevoel van tevredenheid en de kwaliteit van hun nieuwe glimlach de prijs van deze service rechtvaardigen en dat ze eerder hadden geweten dat ze veel eerder voor deze methode hadden gekozen. Dit geldt vooral voor patiënten die jarenlang hebben geleden onder ernstige tandpijn, slechte esthetiek en een onaangename adem, en die voorafgaand aan de keuze voor de ALL-ON-4 methode verschillende goedkopere ingrepen hebben geprobeerd bij andere tandartsen die van slechte kwaliteit bleken te zijn en hebben geleid tot jarenlange vertraging, extra ingrepen en verspild geld.

De belangrijkste reden waarom deze methode duurder is in vergelijking met traditionele methoden, is de complexiteit van de procedure en de hoogwaardige materialen die worden gebruikt.

Hier zijn enkele factoren die bijdragen aan de hogere kosten van de ALL-ON-4 methode:

  1. Chirurgische ingreep: Het plaatsen van implantaten vereist een chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde orale chirurg. Deze procedure vereist een hoog niveau van expertise en precisie, evenals het gebruik van speciale apparatuur en materialen.
  2. Kwaliteit van de implantaten: De implantaten die worden gebruikt in de All-on-4 methode zijn hoogwaardige tandheelkundige implantaten gemaakt van biocompatibele materialen zoals titanium. Deze implantaten zijn duurder dan traditionele prothetische oplossingen.
  3. Prothetisch werk: Het maken van de prothetische restauratie voor de All-on-4 methode vereist speciale vaardigheden en materialen. Een esthetisch aantrekkelijke en functionele brug of prothese moet worden ontworpen, vervaardigd en aangepast door experts om een hele reeks tanden te vervangen.
  4. Aanvullende procedures: Voordat implantaten worden geplaatst, kunnen aanvullende procedures zoals tandextractie, bottransplantaties of tandvleesbehandelingen nodig zijn. Deze extra procedures kunnen de behandeling verder verhogen in kosten.
Iskustvo_naseg_pacijenta_14.png

Als je je levenskwaliteit wilt verbeteren en voor altijd van al je tandproblemen af wilt zijn, wacht dan niet langer. Maak een afspraak voor een gratis eerste consult, we zullen praten en verschillende oplossingen aanbieden. We zijn ervan overtuigd dat er een oplossing is die bij je past en die je glimlach terugbrengt voordat je het weet! Neem gerust contact met ons op via telefoon op 0032 486470346 of per e-mail op info@arenadental.be. We zijn er voor jou!

Laatste blog post

Waarom esthetische gezichtsbehandelingen in een tandheelkundige kliniek?

Lees meer
Lees meer

Bloedend tandvlees - toeval of een reden voor zorgen?

Lees meer
Lees meer