ARENA DENTAL KLINIEK BLOG

Tandheelkundige veneers - Glimlach upgrade zonder schade aan de natuurlijke tanden

Tandheelkundige veneers vormen een innovatieve oplossing voor esthetische problemen van de tanden, die de transformatie van de glimlach mogelijk maken zonder de natuurlijke tanden te beschadigen. Hun esthetische perfectie, minimale invasiviteit en duurzaamheid maken ze een aantrekkelijke optie voor veel patiënten die streven naar een mooie en stralende glimlach. In deze blog vertellen we je alle details over deze dienst, wat de voordelen zijn en wat de totaalprijs is.

AUTEUR

Arena Dental kliniek

De wereld van de tandheelkunde evolueert voortdurend om patiënten de best mogelijke oplossing voor hun glimlach te bieden. Een van de revolutionaire technieken die de esthetische wereld hebben veroverd zijn tandheelkundige veneers. Deze innovatieve methode maakt de transformatie van de glimlach mogelijk zonder de natuurlijke tanden te beschadigen. In deze blogpost onderzoeken we hoe tandheelkundige fineren een sleutelrol spelen in de cosmetische tandheelkunde en hoe ze u kunnen helpen de gewenste glimlach te bereiken.

WAT ZIJN VENEERS?

Tandheelkundige veneers zijn dunne, flexibele schalen die zich hechten aan de voorkant van natuurlijke tanden. Ze zijn ontworpen om onregelmatigheden, verkleuringen en kleine onregelmatigheden in de vorm van de tanden te verbergen en een perfecte, stralende glimlach te creëren. Deze methode is populair onder beroemdheden en veel patiënten over de hele wereld die streven naar een perfecte glimlach.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN VENEERS?

Esthetische perfectie

Een van de belangrijkste voordelen van tandheelkundige veneers is hun vermogen om esthetische perfectie te creëren. Verkleuringen die niet door bleken te verwijderen zijn, kleine onregelmatigheden in de vorm van de tanden en ruimtes tussen de tanden, dit alles kan opgelost worden door het plaatsen van veneers. Tandheelkundige veneers zorgen voor een natuurlijke uitstraling en esthetiek is hun grootste voordeel.

Minimale invasiviteit

Het proces van het plaatsen van tandheelkundige veneers is minimaal invasief. De tandarts bereidt het oppervlak van de voortanden voor met minimaal slijpen, waardoor de natuurlijke tandstructuur behouden blijft. Deze minimale invasiviteit maakt ze een aantrekkelijke optie omdat de natuurlijke tanden behouden blijven en sterk blijven.

Duurzaamheid

Tandheelkundige veneers zijn gemaakt van extreem duurzame materialen, zoals porselein, die bestand zijn tegen vlekken en beschadigingen. Met goed onderhoud kunnen tandheelkundige veneers vele jaren meegaan, waardoor ze een langetermijnoplossing zijn voor esthetische behoeften.

Snelle transformatie

Tandheelkundige veneers maken een snelle transformatie van de glimlach mogelijk. In de meeste gevallen kunnen patiënten de gewenste look bereiken in slechts een paar tandartsbezoeken, wat een groot pluspunt is voor degenen die snelle resultaten willen.

16

DE PROCEDURE VOOR HET PLAATSEN VAN VENEERS

Stap 1: Overleg en planning

De eerste stap in de procedure is een consult bij onze tandarts. Tijdens uw gratis eerste adviesgesprek beoordeelt de tandarts uw mondsituatie, bespreekt u uw doelen en kiest u de beste aanpak voor uw glimlachtransformatie. Dit is de gelegenheid om uw wensen kenbaar te maken en vragen te stellen, zodat u volledig op de hoogte bent van het proces.

Stap 2: Voorbereiding van natuurlijke tanden

Als u na het consult besluit veneers te plaatsen, bereidt de tandarts het oppervlak van de voortanden voor. Deze voorbereiding kan een minimaal tandenslijpen omvatten om ruimte te creëren voor veneers. Door deze stap kunnen de veneers goed aan de tanden hechten.

Stap 3: Afdrukken en productie

Na de voorbereiding worden er nauwkeurige afdrukken van uw gebit gemaakt. Deze afdrukken worden gebruikt om tandheelkundige veneers op maat te maken. Onze prothetische tandtechnicus gebruikt deze afdrukken om veneers te creëren die perfect bij uw tanden en esthetische doelen passen.

Stap 4: Installatie

Wanneer het fineer is gemaakt, is het tijd om ze te installeren. De tandarts controleert zorgvuldig of de veneers goed op uw tanden passen en lijmt ze vervolgens nauwkeurig vast. Het plaatsen van veneers is meestal een snel proces en resulteert in een onmiddellijke glimlachtransformatie.

18

HOE MOETEN DE VENEERS ONDERHOUDEN WORDEN?

Het onderhouden van tandheelkundige veneers is niet ingewikkeld, maar vereist wel regelmatige verzorging en hygiëne. Hier volgen enkele tips voor het onderhoud van uw veneers:

Regelmatig poetsen en goede mondhygiëne: Zorg voor een regelmatige poetsroutine en gebruik een niet-schurende tandpasta om tandplakschade te voorkomen.

Vermijd dranken zoals koffie, zwarte thee, rode wijn of frisdrank te vermijden, die vlekken op de veneers kunnen veroorzaken.

Regelmatige bezoeken aan de tandarts: Regelmatige controles bij de tandarts zijn belangrijk voor het behoud van de gezondheid en duurzaamheid van uw veneers. De tandarts controleert de staat van uw veneer en voert indien nodig noodzakelijke reparaties of vervangingen uit.

WAT IS DE PRIJS VAN VENEERS?

De totale prijs van de installatieservice voor tandveneers is afhankelijk van de individuele situatie en varieert van patiënt tot patiënt. De prijs van een keramisch veneer per tand bedraagt ​​€ 300,-, maar kan variëren afhankelijk van de huidige kortingen en betaalmethoden.

Tandheelkundige veneers vormen een innovatieve oplossing voor esthetische problemen van de tanden, die de transformatie van de glimlach mogelijk maken zonder de natuurlijke tanden te beschadigen. Hun esthetische perfectie, minimale invasiviteit en duurzaamheid maken ze een aantrekkelijke optie voor veel patiënten die streven naar een mooie en stralende glimlach.

17

Voordat u besluit tandheelkundige veneers te laten plaatsen, is het belangrijk om een ​​tandarts te raadplegen die u zal helpen alle aspecten van deze procedure te begrijpen en welke invloed dit heeft op uw mondgezondheid en esthetiek. Het transformeren van uw glimlach kan uw zelfvertrouwen verbeteren en herstellen, en tandheelkundige veneers zijn het hulpmiddel waarmee u dit kunt doen. Glimlach met trots!

Voor meer informatie kunt u het contactformulier invullen, dan nemen wij binnen zeer korte tijd contact met u op met antwoorden op al uw vragen!

Boek een gratis onderzoek!

Gelieve de onderstaande velden in te vullen zodat we uw afspraak kunnen inplannen. Uw afspraak omvat een gratis onderzoek door een specialist, overleg met een tandarts, een persoonlijk behandeladvies dat aan al uw tandheelkundige behoeften voldoet en een prijsopgave die past bij uw budget.

Lees voordat u uw persoonsgegevens indient eerst ons privacybeleid en maak uzelf vertrouwd met de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens en welke rechten wij u verlenen.

Laatste blog post

Waarom esthetische gezichtsbehandelingen in een tandheelkundige kliniek?

Lees meer
Lees meer

Bloedend tandvlees - toeval of een reden voor zorgen?

Lees meer
Lees meer