ARENA DENTAL KLINIEK BLOG

Hoe kan een tandheelkundige laser de tijd en het ongemak bij tandheelkundige behandelingen aanzienlijk verminderen?

Het gebruik van de tandheelkundige laser in de tandheelkunde is steeds populairder geworden vanwege de precisie, efficiëntie en minder schadelijke effecten op gezond weefsel en het omliggende gebied. In de polikliniek Arena Dental zetten onze tandartsen de dentale laser in bij verschillende tandheelkundige behandelingen, waaronder cariësverwijdering, lasergomtherapie, gingivectomie, tanden bleken en tandverkleuring.

AUTEUR

Arena Dental kliniek

De tandheelkundige laser wordt steeds populairder in tandartspraktijken over de hele wereld. In de polikliniek Arena Dental zijn we een van de toonaangevende tandheelkundige klinieken in Kroatië die behandelingen met tandheelkundige lasers aanbieden als onderdeel van ons aanbod van diensten. In deze blog willen we de voordelen van het gebruik van een tandheelkundige laser met u delen en hoe onze tandartsen deze gebruiken bij verschillende tandheelkundige behandelingen.

Wat zijn de voordelen van tandheelkundige laser?

Tandheelkundige laser is een technologie die een lichtbundel van hoge intensiteit gebruikt om tanden en weefsels in de mond te behandelen. Het gebruik van een dentale laser heeft tal van voordelen. Naast preciezere en effectievere behandelingen, heeft de tandheelkundige laser minder schadelijke effecten op gezond weefsel en de omgeving.

Ook helpt de tandheelkundige laser het bloeden tijdens de ingreep onder controle te houden, waardoor de ingrepen sneller en pijnloos kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast kan de tandheelkundige laser ook infecties helpen bestrijden en wondgenezing bevorderen.

laser-blog-3.png

Toepassing van tandheelkundige laser bij tandheelkundige behandelingen

Een van de toepassingen van de tandheelkundige laser is het verwijderen van cariës en het herstellen van tanden. Dankzij de precisie van de laser kan de cariës worden verwijderd zonder het gezonde tandweefsel te beschadigen, waardoor een betere kwaliteit van het herstel wordt bereikt.

De tandheelkundige laser wordt ook gebruikt om tandvleesaandoeningen te behandelen en bacteriën uit tandvleespockets te verwijderen. Deze toepassing wordt "lasergomtherapie" genoemd en is zeer effectief gebleken bij het bestrijden van infecties en het stimuleren van de groei van nieuw, gezond weefsel.

Een andere toepassing van de dentale laser is het maken van sneden in zachte weefsels zoals het mondslijmvlies of de tong. Deze procedure wordt gebruikt om tumoren, wratten of andere gezwellen uit de mond te verwijderen. De laser wordt ook gebruikt bij gingivectomie, waarbij het deel van het tandvlees dat de tanden bedekt, wordt verwijderd om het uiterlijk van de glimlach te verbeteren.

Bij de Arena Dental polikliniek zijn onze tandartsen hoog gekwalificeerd in het gebruik van de dentale laser voor alle bovengenoemde behandelingen. Daarnaast wordt de tandheelkundige laser ook gebruikt bij het bleken van tanden en het verwijderen van verkleuringen van tanden. Het gebruik van een dentale laser voor deze toepassingen maakt een snellere en effectievere behandeling mogelijk en vermindert ook het risico op schade aan gezond tandweefsel.

laser-blog-1.png

Lite Touch tandheelkundige laser

In de Arena Dental polikliniek gebruiken we de LiteTouch tandheelkundige laser, die een laag trillings- en geluidsniveau heeft, wat stress bij de patiënt tijdens de behandeling vermindert. Ook stemmen onze tandartsen het laservermogen en de pulslengte zorgvuldig af per patiënt om tot het beste resultaat te komen.

Naast de vele voordelen die de tandlaser biedt, is het ook belangrijk om te weten dat het gebruik van de tandlaser veilig en pijnloos is. Veel patiënten maken zich vaak zorgen over pijn en ongemak tijdens tandheelkundige ingrepen, maar het gebruik van een tandheelkundige laser helpt dit ongemak te verminderen.

Overweegt u een tandheelkundige ingreep en bent u benieuwd of er gebruik wordt gemaakt van een tandheelkundige laser, neem dan gerust contact met ons op om u van meer informatie te voorzien. Onze tandartsen zullen ervoor zorgen dat u de beste service en behandeling krijgt met behulp van de nieuwste technologie.

laser-blog-2.png

Maak vandaag nog een afspraak

Het gebruik van de tandheelkundige laser in de tandheelkunde is steeds populairder geworden vanwege de precisie, efficiëntie en minder schadelijke effecten op gezond weefsel en het omliggende gebied. In de polikliniek Arena Dental zetten onze tandartsen de dentale laser in bij verschillende tandheelkundige behandelingen, waaronder cariësverwijdering, lasergomtherapie, gingivectomie, tanden bleken en tandverkleuring.

We gebruiken de LiteTouch tandheelkundige laser die veilig en pijnloos is, en onze tandartsen zijn hooggekwalificeerd in het gebruik van tandheelkundige lasertechnologie. Bent u op zoek naar een tandheelkundige ingreep, neem dan gerust contact met ons op zodat wij u meer informatie kunnen geven over het gebruik van de tandlaser en u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

Boek een gratis onderzoek!

Gelieve de onderstaande velden in te vullen zodat we uw afspraak kunnen inplannen. Uw afspraak omvat een gratis onderzoek door een specialist, overleg met een tandarts, een persoonlijk behandeladvies dat aan al uw tandheelkundige behoeften voldoet en een prijsopgave die past bij uw budget.

Lees voordat u uw persoonsgegevens indient eerst ons privacybeleid en maak uzelf vertrouwd met de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens en welke rechten wij u verlenen.

Laatste blog post

Bloedend tandvlees - toeval of een reden voor zorgen?

Lees meer
Lees meer

Veneers en facings: verschillen en voordelen

Lees meer
Lees meer